Sunday, June 19, 2011

Projek Kitchen Garden Kembali di ASDAF!


Lokasi: Asrama Darul Falah (ASDAF)
Tarikh: 18 Julai 2011
Program: Gotong-royong Kitchen Garden

Alhamdulillah program gotong-royong Kitchen Garden di ASDAF selesai semalam dengan kehadiran hampir 60 orang sukarelawan dari Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia (Muslim Aid) dan juga dari Kelab Pengakap dari Kolej Twintech. Projek Kitchen Garden ini kembali dengan wajah baru bersama pelbagai jenis anak pokok seperti pokok nanas, kedondong, betik, lidah buaya (alovera), sawi dan kacang panjang.

Projek Kitchen Garden ini bertujuan untuk mendidik anak-anak ASDAF tentang khasiat sayur-sayuran di samping menjalani hidup yang sihat dengan berbakti kepada tanah. Disamping itu, projek Kitchen Garden ini juga dapat mengurangkan sedikit sebanyak kos perbelanjaan harian di dapur ASDAF.

Gotong-royong ini bermula pada jam 9 pagi yang telah diketuai oleh pelajar-pelajar yang sedang menjalani latihan industri di pejabat Muslim Aid. Kawasan Kitchen Garden dibersihkan dan kemudiannya tanah digembur dan disiram sebelum anak-anak pokok ditanam.


pasukan pengakap dari Kolej Twintech


batas yang hampir siap

bersama pokok nanas yang ditanam

sukarelawan dari Universiti Malaya

pembersihan lokasi

sukarelawan Muslim Aid

anak-anak ASDAF dan sukarelawan


anak ASDAF bersama lidah buaya

Pejabat Muslim Aid mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program gotong-royong Kitchen Garden terutama sekali pada para dermawan, sukarelawan-sukarelawan dan juga pasukan Pengakap dari Kolej Twintech. Semoga Allah merahmati usaha kalian semua!

Muhammad bin Kamarulazizi

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI